cari_carian

Tuesday, 19 July 2011

Freemason dan Demokrasi

lama dulu pernah keluar mastika psl freemason, and that was de 1st time I heard 'bout it. sebenar nye aku rase mase tu aku sgt2 lambat tau psl freemason ni, sbb benda ni extremely crucial to know. and sape yg baru tau mase bace entry ni, mmg ***** la. #eh

and democracy..c'mon, clap ur hands. this is the system our nation lies on. "i'm a malaysian, and i'm proud of it"..

Freemason..the history


freemasonry adalah sebuah pertubuhan persaudaraan yg timbul dr asal-usul yg kabur pd akhir abad ke 16 atau awal abad ke 17. ia dikatakan diasaskan secara halusnya oleh ex-crusaders (enam org if im not mistaken) atau bekas askar puak kuffar berketurunan yahudi yg terlibat dlm perang salib.


selepas tewas dlm perang salib, ex-crusaders ni berjumpa seorang rabi (pendeta yahudi) melalui satu pertemuan yg telah diatur. tujuan pertemuan tu adalah bg menyampaikan 'projek' baru bg membalas dendam kekalahan kpd tentera Muslim. ia bkn la projek sebarangan, ia adalah projek jangka mase panjang yg akan digunapakai sbg intipati perjuangan mereka selepas ni.


selepas menyampaikan 'amanah' melalui surat atau skrol yg dibace tertib, si rabi td mengangkat sebilah pedang, mengucup dan meletakkannya di atas kedua bahu setiap ex-crusaders di depan nye (like we can see in numerous Hollywood movies). then selepas tu bertebaran la ex-crusaders, or we can call them The Knight Templars ke serata pelusuk wilayah melalui perancangan yg amat teliti utk menyampaikan 'amanah' si rabi, atau skrg lebih dikenali sbg New World Order.


Freemason..a modern invader !!


freemason kini wujud dlm pelbagai bentuk di serata dunia. keahlian nye dikatakan kira-kira 6 juta, tp angka tepat nye hanya Tuhan saje yg tau. ia bergerak dlm cabang2 organisasi dan kumpulan yg sistematik, di bawah badan pentadbiran yg dikenali sbg Lodges;



Persaudaraan pentadbiran yang dianjurkan ke Grand Lodges bebas atau kadang-kadang Orients, setiap yang menentukan bidang kuasa sendiri, yang terdiri daripada Lodges rendah (atau konstituen). Grand Lodges mengiktiraf antara satu sama lain, atau tidak, berdasarkan pematuhan kepada mercu tanda (Lodge Grand biasanya akan menyifatkan Grand Lodges lain yang berkongsi mercu tanda biasa menjadi biasa,dan orang-orang yang tidak menjadi "tidak teratur" atau "haram")Terdapat juga badan-badan appendant, yang pertubuhan-pertubuhan yang berkaitan dengan cawangan utama Freemason, tetapi dengan pentadbiran bebas mereka sendiri.


sumber : http://www.wikipedia.org/

buat2 phm je la...

freemason menggunakan metafora alat2 dan simbol, dgn maksud utk menyampaikan tujuan mereka melalui simbol2 tersebut.

lambang utama freemason

antara simbol illuminaty/freemas0n yg wujud dlm pentadbiran US.
setiap simbol membawa maksud tertentu.



antara 'anak2' freemason yg diketahui kt Malaysia ni adalah Lion Club and Rotary Club. mereka menggunakan istilah 'persaudaraan' atau 'brotherhood' sbg main theme mereka bg mengaburi mata non-jews utk menerima pakai ape yg mereka beri. sebagaimane yg kite tau, ahli2 kelab berkenaan bkn la majoriti terdiri drpd Jewish tu sendiri. mereka lebih kpd alat yg dipergunakan utk memasuki negara anti-yahudi.


hakikatnya, freemason yg didalangi yahudi mengimani ayat kitab Talmud (kitab agama yahudi), Yerusalem, halaman 94 yg maksud nye :



"air mani yg darinya tercipta bangsa2 lain yg berada diluar agama yahudi adalah air mani kuda"

dlm Midrash Talpioth (Vol 225d) dinyatakan bahawa kaum n0n-jews adalah (binatang) hanya berbeza bentuk dgn binatang.

drpd tu yahudi mencipta dan berpegang kpd prinsip 'the chosen race' atau bangsa terpilih. dlm bahasa lebih mudahnya ketuanan Yahudi, yang mana darinya boleh dikatakan telah di adaptasi secara tidak langsung kepada konsep Ketuanan Melayu.

Democracy..the long time st0ry


demokrasi secara amnya adalah sistem pentadbiran yg mengutamakan hak kesamarataan/keadilan antara manusia terutamanya hak rakyat utk terlibat dlm pentadbiran negara. hukum yg dicipta dan digunapakai di negara Greek kuno ni diasaskan oleh seorang ahli falsafah yunani bernama Solon.

Selain menjadi ahli falsafah, Solon juga seorang negarawan, ahli parlimen, dan penyair. Beliau diingati terutamanya bagi usaha untuk membuat undang-undang sebagai reaksi terhadap kemelesetan politik, ekonomi dan moral di Athens kuno.Reformasinya gagal dalam jangka masa pendek, namun dia sering dikreditkan dengan meletakkan asas-asas untuk demokrasi Athens. Beliau menulis puisi untuk keseronokan, sebagai propaganda patriotik, dan bagi mempertahankan reformasi perlembagaan.


sumber : http://www.wikipedia.org/

Democracy..the fuckin' needs modern administrative system?


dunia telah digemparkan dgn kebangkitan rakyat di negara2 timur tengah, dimulai dgn Tunisia yg menggulingkan diktator Ben Ali. kemudian reformasi menular ke Mesir, Syria, Yaman, dan beberapa negara lain. kite ambil satu contoh di Mesir, Presiden Hosni Mubarak dijatuhkan kerana penglibatan dlm rasuah, penyelewengan, dan pemerintahan kuku besi yg diamalkan, yg merupakan episod sambungan dr pemimpin2 Mesir terdahulu spt Gamal Abdel Nasir dan Anwar Saddat.


tp selepas kejayaan menumbangkan kerajaan pimpinan Hosni Mubarak, rakyat Mesir bertegas bahawa revolusi belum berakhir dan menuntut utk melaksanakan sistem demokrasi sbg asas pentadbiran negara kelahiran nabi Musa a.s. tersebut.

di sini kite lihat betapa 'perlu' nye sistem demokrasi sbg tunjang pentadbiran sesebuah negara, hatta negara Islam sekalipun. rakyat Mesir menumbangkan sistem diktator dan ingin menggantikannya dgn sistem demokrasi !!

Demokrasi lubuk Freemason


demokrasi bkn la alat rasmi freemason utk menjayakan agendanya. tp intipati demokrasi tu yg sebaliknya menepati kehendak agenda freemason. dikatakan bahawa antara ahli freemason yg terawal bertanggugjawab menyebarkan pengaruh freemason di tanah melayu adalah Sir Gerard Templer.

salah seorang bishop (paderi peringkat tinggi) di New York pernah berkata :

"semasa zaman pra-kemerdekaan wilayah2 jajahan eropah spt tanah melayu, pemimpin2 tempatan yg memperjuangkan kemerdekaan telah belajar dgn org yg kami ajarkan. pejuang kemerdekaan la (bkn semua) yg membawa name mereka supaya dikenalkan kpd kanak2 lg, supaya mereka mengagumi anak murid kami."

dipetik dan diolah dari : http://www.dinar-emas.com/vaticans.html#axzz1RgZX2ghv


motif utama freemason/yahudi adalah utk menjarakkan bangsa selain yahudi drpd agama supaya lebih mudah utk mereka menghancurkan kaum non-jews yg dianggap mereka sbg binatang. antara ciri2 demokrasi yg bertepatan dgn matlamat freemason ialah :

freedom/kebebasan; dlm sistem demokrasi ade beberapa kebebasan iaitu

-kebebasan menyampaikan kepentingan politik (freedom of political expression)
-kebebasan berbicara (freedom of speech)
-kebebasan dr tekanan luar (freedom of the press)

s0 prinsip demokrasi ni dilihat mahu bebas dr segenap bentuk termasuk norma2 agama baik Islam mahupun agama2 yg lain. kalau tiada tekanan, bermakna spt 'born to be free' (salah satu slogan yahudi), bebas dr syariat dan hukum-hakam agama. pengamalan demokrasi boleh menjurus kpd sekularisme yakni memisahkan pentadbiran negara dgn agama. that's why la kt Malaysia ni b0le wujud IFC (Interfaith Commission) yg memperjuangkan hak sama rata utk agama, alat utk puak kuffar melemahkan jaringan Islam dlm negara tercinta ni.

majority rule/pemerintahan majoriti; siapa besar dia menang. means that kuasa majoriti boleh memutuskan suatu aturan/keputusan.

tp mcm mane hal berkaitan agama?? kerajaan/jemaah manusia boleh menafikan syariat dan hukum agama sekiranya memiliki kuasa majoriti. ia menampakkan demokrasi ni seakan mempunyai kuasa lebih besar dari agama dlm konteks peranan terhadap organisasi manusiawi !!

Rasulullah s.a.w tak ajar demokrasi


sepotong hadith yg mafhumnya :


"dari Muaz bin Jabal, bahawasanya Rasulullah s.a.w ketika mengutusnya ke Yaman, bertanya kpd Muaz : "bagaimana caranya engkau memutuskan perkara yg dibawa kehadapanmu?"
"saya akan memutuskannya menurut yg tersebut dlm Kitabullah", kata Muaz.
nabi bertanya lagi, "kalau engkau tdk menemukannya dlm Kitabullah, bagaimana?"
jwb Muaz, "saya akan memutuskannya menurut sunnah Rasul".
nabi bertanya lagi, "kalau engkau tdk menemui itu dlm sunnah Rasul, bagaimana?"
Muaz menjawab, "ketika itu saya akan berijtihad, tanpa bimbang sedikitpun".
mendengar jawapan itu nabi Muhammad s.a.w meletakkan tangannya ke dada dan berkata,
"segala puji bg Allah yg telah memberi taufiq utusan Rasulullah sehingga menyenangkan hati Rasul-Nya".

(hadis riwayat Tirmidzi dan Abu Daud)

wallahua'lam bissawab


No comments:

Post a Comment

breaks_on !!