cari_carian

Monday, 4 July 2011

Ambiga..okey ke??

                Gelak tersipu-sipu aku bile bace mcm2 p0sts and c0mments kt satu unofficial page Anwar Ibrahim kt fesbuk. Mule2 aku like page tu, aku ingatkan page tu mmg penuh dgn supp0rters Anwar. Tp sangkaan aku melecet smpai keluar darah bile sebanyak-banyaknye umat manusia yg d0k sibuk mengancam etika dan m0ral masing2 dgn mengutuk Anwar.

                Yg aku pulak sibuk d0k mengacau c0mments ngn p0sts diorang tu dgn mcm2 s0alan (lebih kurg cm di0rg gk..hehe), s0 mule la masing2 nak establish hujah2 yg pelbagai sumber tu. Kdg2 tu mcm nk penamp0r bertumbuk pulak aku teng0k. Sebenarnye el0k la 'aktiviti' cmni, biar la kite fight with w0rds but never fight with sw0rds, cari k0nklusi melalui diskusi. Ye la, kite bkn nye besar mane pn...an an an??

                Tp ade gk sebahagian hujah2 diorang tu yg quite stupid amazed me...hmmm. Bile aku neng0k and bace balik, they were well and l0gically reas0ned.

sOrg awek tanye : perlu ke perhimpunan BERSIH? knp xtggu je plihan raye... perlu ke dlm islam kite trburu2 dlm mmbuat kputusan??

dan pakwe2 menjawab (k0men2 ni kne skip2 sbb byk sgt) :

perlu, slg mana perhmpunan dilakukn secra aman. skrg minda saudari a****a h***s, tlh ditkt2kn olh akhbar PRO-BN. if phk plis beri kerjasama,, mjga kslmtn rakyt berhmpun, jd x tmbul huru-hara.

time nk k0men jgn gne nme Islam klu diri sendiri x ik0t care Islam
se0lah-0lah Islam tu hanye utk certain purp0ses, sdg kn Islam tu syumul (menyeluruh).. there's n0 pers0nal offence dude.. =D

si ambiga kapir laknat 2 da terang2 bncikn islam..ptt kew org islam ikt tlunjuk die! Jahanam r puak pmbangkang b'agama islam yg sggp dikudakn musuh islam!!

aku tegur pasal salah guna nme Islam utk mensahihkan opini0n dia..tu dah salah, x kire ar tu s0alan ke x, aku tegur kesalahan...oke, aku jwb s0alan dia, bersih tu bkn nk dilaksanakan scara terburu-buru, xkan la bnde tu pkir trus buat je xde strategi...yg mmbuatkan bersih tu nmpak mcm dilaksanakan terburu-buru sbb propaganda dan sekatan kerajaan..lg satu, pasal ambiga, kafir ni (klu k0rg nk ambik tau la kn) trbahagi kpd 4. mu'ahad, zimmi, musta'min, dan harbi..satu2 nye kafir yg wajib diperangi adalah kafir harbi, iaitu kafir yg mengancam umat Islam.., errr..b0le encik s*** r*** bg evidences yg jelas ambiga tu bt0l2 mengancam agama Islam..aku xnak khabar angin or ckp2 org..aku nk evidences.. :)

kal0 sume ikut satu pihak, sekali pihak tu wt salah kite ik0t jgk ke?? mnusia tu mmg dicipta berbeza ats sebab yg ade asbab nye..kal0 semua same x gne la id0p...




                           Haa..tu la dia k0men2 yg panas berg0reng dr pengguna2 fesbuk yg harm0ni tu. Tp ade satu k0men yg amat menarik tertarik k0 mmg da b0mb. Tengah sibuk d0k ngutuk2 Bersih dan Anwar kt page tu, dgn tak semena-mena maka keluar la name...Ambiga. Reaksi aku bile nampak name Ambiga tu, "err...niii, ketua penganjuran Bersih tu eh??"...

                Ape yg menarik sgt pasal Ambiga ni?? ahaa...jom review sikit kate2 salah se0rg pengguna fesbuk yg budiman ni;



ko suke sgt r ngan ambiga tu!!....die bkn stkt kapir malah die r yg sokong kes lina joy murtad, die jg yg mta peguam bkn beragama Islam dmasukkan dlm mahkamah syariah....die juga yg menyokong kebebasan beragama...ape kejadahnya!!!!...ko pegilah bersekongkol ngan musuh islam tu!!!...b*****t punye budak!!!

Masih ingatkah kes Lina Joy yang Murtad, beliaulah (ambiga) yang mempertikaikan pelaksanaan hukum syariah dibawah artikel 121(1A) MEMPERTAHANKAN Lina Joy dalam menyatakan kebebasan beragama kepada semua penganut Agama Islam.

Tahukah apa itu IFC- Interfaith Commission? Iaitu hak samarata AGAMA, yang memberi kebebasan untuk memilih agama apa sahaja termasuk Agama Islam yang secara jelas sekali bertentangan dengan Perlembagaan Malaysia serta hukum hakam dalam Islam. Ambiga adalah dalang yang menerima memorandum dalam maksud tersebut.

 Perkara 153 yang menjamin HAK KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU yang sering disentuh oleh Ambiga dalam penganjuran forum-forum supaya rakyat bukan melayu membuka mata menentang Perkara 153 yang secara jelas memberi hak kepada kaum Melayu.

PERLEMBAGAANKU adalah impian besar sekiranya Pakatan Rakyat menang untuk memerintah dan berkuasa. Apa yang mereka akan buat adalah membubarkan hak keistimewaan orang melayu dan kedudukkan agama Rasmi Negara iaitu Agama Islam kepada agama lain. Cukup bahaya jika kita orang Melayu dan Islam terpengaruh dengan tipu helah Ambiga ini, jadi sesiapa sahaja yang menyokong bersih,AWAS!!!

p/s : telah diolah dan disunting bg mengelak sebarang kontr0versi




                Huh...hensem bersemangat ben0 nampaknye brader ni. Jgn teng0k pd bahasa, cube f0kus kt inf02 yg ade dlm k0men brader ni. Aku tak menti0n petikan k0men dr fesbuk ni bet0l atau salah, tp jgn sampai satu mase nanti kite menyesal tak sudah hanya sbb satu kesilapan yg tak b0leh nak replay2 balik utk mengubahnye.

                "ch0ices make our chances" ~


2 comments:

breaks_on !!